miód

Pryszcze. Trądzik. Miód na pryszcze.

Pryszcze, obolałe miejsca, ropa i to uczucie, że bardziej chcesz się zapaść pod ziemię, aniżeli wyjść do ludzi. To uroki czasu dojrzewania, ale i również objawy rozchwiania równowagi hormonalnej z różnych przyczyn u osób dorosłych. Wysyp uporczywych czerwonych kraterów to może również być sygnał bardzo słabej jakości diety i pożywienia, któremu brakuje witamin i minerałów.

Domowe SPA jak zrobić maseczkę co wygładza skórę?

Dziś pora na świetną i prostą maseczkę, żółtkowo-miodowo-cytrynową, która odżywia, wygładza, ściąga pory i rozjaśnia skórę.

W sam raz, kiedy masz chwilę dla siebie. 

Świeży miód ze zbiorów w 2016 roku!

Jest zimno, nieco smętnie (jak na tę porę roku) i pochmurnie. Ludziom w biurach z pewnością trudno się pracuje. Sytuację ratuje soczysta zieloność liści zwieńczona wiosennymi kwiatami. Zimnej Zośce tym razem ktoś na prawdę nadepnął na odcisk. Przynajmniej nie było przymrozku i można posadzić już pomidory. Mamy jednak coś, co doskonale umila słabsze momenty.

"Poradnik Miodożercy" Dlaczego miód fermentuje? Jak przechowywać miód?

Pytaliście się dlaczego czasami miód się pieni, potrafi wysadzić wieczko i wylać się na stół. Albo dlaczego czasami miód zaczyna kwaśno pachnieć i pieni się na powierzchni. Coś jest nie tak, a my nie wiemy gdzie i jesteśmy stratni. Co zaszło w słoiku? Istnieje kilka możliwości. 

Możliwość pierwsza: 
Miód przechowywany był w zbyt wysokiej temperaturze, która pobudziła do rozwoju drożdże (komórki drożdży należą do naturalnej flory miodu). Temperatura powyżej 19 stopni Celsjusza sprzyja fermentacji.

Możliwość druga: 

Subskrybuj RSS - miód
Subskrybuj RSS - miód
To prevent automated spam submissions leave this field empty.